keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Salted caramel cheesecake pie


 


Kokeilin tätä piirakan ohjetta nyt ensimmäistä kertaa. Tämä on älyttömän hyvää! Sormisuola ripoteltuna piirakan päälle toimii vaikka saattaa tuntua ajatuksena hassulta. Ripottelin suolan vasta leikatun palan päälle niin se ei sula kakun pinnalle. Tein piirakan irtopohjaiseen kakkuvuokaan josta se irtosi yön yli jääkaapissa levättyään helposti. Suosittelen kokeilemaan tätä ihanaa ohjetta! Ohjeen löysin yhdestä suosikkiblogistani täältä


Salted caramel cheesecake pie
(1 piirakka, vuoan leveys 24 cm)

Pohja:
170g Digestive/kaurakeksejä
80g voita

Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Sormisuolaa


1. Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 12 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, n. 30 sek. sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, 2-3 min sähkövatkaimella. Lisää myös vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
4. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
5. Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.



4 kommenttia:

  1. Jeskamandeeraa kun on herkullisen näköistä. Tuota leivon kyllä ihan lähiaikoina ja koitan viedä kansalaisopiston kahvihetkeenkin (jos sitä jää maistiaisista).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää ja mikä parasta helppo tehdä.

      Poista
  2. Näyttääpä erinomaisen hyvältä! Rupesi taas tekemään mieli tätä herkkua, täytyy leipoa taas joku päivä sitä :) kiva kun linkkasit blogini niin löysin tänne sinun herkulliseen blogiisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että löysit tänne! Sinulla on niin paljon upeita herkkuja blogissasi, että käyn niitä harva se päivä kuolaamassa :D Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla Lemon&lime cheesecakea. Tässä, kun nyt vauhtiin kunnolla pääsen niin laitan myös linkkilistan suosikkiblogeihini.

      Poista