Kokeilin tätä piirakan ohjetta nyt ensimmäistä kertaa. Tämä on älyttömän hyvää! Sormisuola ripoteltuna piirakan päälle toimii vaikka saattaa tuntua ajatuksena hassulta. Ripottelin suolan vasta leikatun palan päälle niin se ei sula kakun pinnalle. Tein piirakan irtopohjaiseen kakkuvuokaan josta se irtosi yön yli jääkaapissa levättyään helposti. Suosittelen kokeilemaan tätä ihanaa ohjetta! Ohjeen löysin yhdestä suosikkiblogistani täältä
Salted caramel cheesecake pie
(1 piirakka, vuoan leveys 24 cm)
Pohja:
170g Digestive/kaurakeksejä
80g voita
Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
Sormisuolaa
1. Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi,
sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa
n. 12 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna
jäähtyä.
2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, n. 30 sek. sähkövatkaimella. Lisää
sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, 2-3 min sähkövatkaimella.
Lisää myös vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää
lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun
pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta
ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
4. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa
hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa
pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa
kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten
juustokakun päälle. Tasoita pinta.
5. Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Jeskamandeeraa kun on herkullisen näköistä. Tuota leivon kyllä ihan lähiaikoina ja koitan viedä kansalaisopiston kahvihetkeenkin (jos sitä jää maistiaisista).
VastaaPoistaTämä on tosi hyvää ja mikä parasta helppo tehdä.
PoistaNäyttääpä erinomaisen hyvältä! Rupesi taas tekemään mieli tätä herkkua, täytyy leipoa taas joku päivä sitä :) kiva kun linkkasit blogini niin löysin tänne sinun herkulliseen blogiisi!
VastaaPoistaHienoa, että löysit tänne! Sinulla on niin paljon upeita herkkuja blogissasi, että käyn niitä harva se päivä kuolaamassa :D Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla Lemon&lime cheesecakea. Tässä, kun nyt vauhtiin kunnolla pääsen niin laitan myös linkkilistan suosikkiblogeihini.
Poista