sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Mustaherukkamousse



Taannoin halusin tehdä mustaherukoista jotakin helppoa ja hyvää jälkiruokaa. En kuitenkaan löytänyt mistään juuri sellaista ohjetta joka olisi erityisesti miellyttänyt omia makuhermojani. Alkoi kehittely ja kokeilu. Lopulta hoksasin punaiseksi langaksi fariinisokerin jonka karamellimainen maku sopii juuri täydellisesti kirpeän mustaherukan seuralaiseksi. Tämän ohjeen fariinisokerimäärällä mousse jää vielä aika kirpeäksi, omassa suussani sopivaksi. Kannattaa siis maistella moussea tekovaiheessa jotta löytää sopivan makeuden omaan makuun sopivaksi. Olen tehnyt moussea myös niin, että korvaan ranskankerman mascarponejuustolla ja täytyy sanoa, että siitä ei tule ainakaan huonompaa kuin näin tehtynä :)

Mustaherukkamousse
(6 annosta)

6 dl (pakastettuja) mustaherukoita
1 prk (200g) ranskankermaa
1,5 dl fariinisokeria
1 prk (2,5dl) Flora kuohua tai kuohukermaa

Sulata mustaherukat. Paseeraa mustaherukat siivilässä. Valmista kuoretonta paseerattua sosetta tulee noin 2dl. Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Laita ranskankerma ja fariinisokeri toiseen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella niin kauan, että sokeri sulaa. (Kun teet vatkauksen tässä järjestyksessä et joudu pesemään vatkaimia välillä.) Sekoita kevyesti kermavaahto ja ranskankerma-fariinisokeriseos keskenään. Lisää paseerattu mustaherukkasose joukkoon ja sekoita nuolijalla kevyesti niin, että seoksesta tulee tasaista. Kaada mousse tarjoilukulhoon tai annosmaljoihin. Mousse on periaatteessa heti valmista nautittavaksi, mutta parhaimmillaan se on yön yli jääkaapissa levättyään. Koristele esim. mustaherukoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti