Portpeura
(8 annosta)
1 kg peuran paistipaloja
3 rkl voita
3 rkl ruokaöljyä
vettä
3 sipulia
3 dl pakastettuja suppilovahveroita
4 laakerinlehteä
15 katajanmarjaa
10 maustepippuria
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua rosmariinia
2 dl makeaa, punaista portviiniä
loraus soijakastiketta
1 kpl Knorr Fond "du Cheff " liha-annosfondi
4 rkl ruskeaa Maizena- suurustetta
(suolaa)
Poista paistin paloista kalvot. Paloittele liha parisenttisiksi kuutioiksi ja ruskista palat kuumalla paistinpannulla pienissä erissä voin ja öljyn seoksessa.
Laita lihapalat pataan tai kattilaan ja kaada päälle paistinpannun huuhdeliemi.
Paloittele sipulit reiluiksi paloiksi. Lisää pataan sienet, sipulit, laakerinlehdet, katajanmarjat, mauste- ja mustapippurit, fondi sekä rosmariini.
Lisää 2 dl portviiniä sekä vettä sen verran, että liha miltei peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja siirrä pata 175- asteiseen uuniin. Jos valmistat padan kattilassa alenna sitten lämpöä ja jatka kypsentämistä hiljaa liedellä kolmisen tuntia. Tarkista välillä, ettei neste ole haihtunut liikaa ja lisää vettä tarvittaessa.
Viimeistele pata lisäämällä soijakastike ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta Maizena- jauheella ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. (Itse lisäsin lähes 1 tl suolaa.)
Koristele lihapata persiljalla ja tarjoa esim. uunijuuresten kanssa.
Uunijuureksissa on perunaa, porkkanaa, punajuurta ja bataattia. Lisäksi oliiviöljyä, siirappia, suolaa, rosmariinia, timjamia, oreganoa, rakuunaa ja paprikajauhetta. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti