lauantai 2. toukokuuta 2015

Mansikka-fetasalaatti

Olkoot vaan niin, että Euroopan Unioni on rajannut feta-sanan käytön koskemaan vain tietyillä Kreikan
alueilla lampaan tai vuohen maidosta tuotettua juustoa. Siitä huolimatta käytän feta-sanaa näistä suomalaisista lehmänmaidosta valmistetuista salaattijuustoistakin :)
Ostin vappua varten kilon laatikon mansikoita. Vaikka espanjalaisia ovatkin niin mansikalta ne maistuvat yllättävän paljon. Kuohujuoman kanssa mansikat ovat erittäin hyviä, mutta koska niitä on nyt noin paljon muutakin käyttöä niille piti keksiä. Aloin miettimään mitä kaikkia salaattiaineksia kotoa sattui löytymään ja heittelin niitä sitten sekaisin. Lopputuloksena oli salaatti jossa yhdistyy raikkaus ja herkullinen suolaisen ja makean liitto. Koska en mittaillut määriä niin laitan tähän reseptiin vain aineosat. Tämä ei mielestäni kaivannut edes mitään kastiketta, mutta esim. tumma balsamico tähän olisi sopinut.Mansikka-fetasalaatti

salaattisekoitusta
rucolaa
mansikoita
fetaa
pinjansiemeniä

Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla. Älä käytä rasvaa ja varo ettei siemenet pala. Ne tekevät sen helposti. Anna siementen jäähtyä. Pese ja revi salaatti sopiviksi paloiksi. Jos käytät ulkomaisia mansikoita nekin kannattaa pestä hyvin. Paloittele mansikat. Jos käytät isoa fetapalaa (niinkuin minä) niin paloittele sekin. Laita salaatti lautaselle alimmaiseksi ja ripottele muut ainekset päälle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti