sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kinderpiirakka





Pääsiäisen alla päätin kokeilla monien kehumaa Kinderpiirakkaa. Tänään tein sitä jo kolmannen kerran ja on se vaan niin hyvää. Ensimmäinen kerta meni vähän opetteluksi ja kuorrutteen kanssa töppäsin pitämällä piirakkaa jääkaapissa pari tuntia ennen paloiksi leikkuuta. Suklaa kovettui tietenkin täysin kovaksi ja lohkesi rumasti leikatessa. Tämä ei ole mitään kevyttä herkkua kuten ainesosista ja niiden määrästä voi päätellä. Pohja on kuitenkin mukavan pehmoista ja päällinen maistuu totta tosiaan kinderiltä. Piirakka kestää hyvin myös pakastamisen. Suosittelen kokeilemaan!

Kinderpiirakka
(pellillinen)

Pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria tai ½ tl vaniljajauhetta
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljajauhetta
1 rkl vettä

Kuorrutus:
n.300 g maitosuklaata
n.100g valkoista suklaata

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri/vaniljajauhe, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä isolla puuhaarukalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puuhaarukalla huolellisesti sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Paista 200 asteessa, noin 30-35 min. Kokeile kypsyyttä coctailtikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun pohja on kypsä.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa. Kun pohja on jäähtynyt se kannattaa siirtää varovasti tavalliselle, matalalle uunipellille.  Kreemin ja suklaan levitys sekä paloiksi leikkaaminen on helpompaa, kun pellin reunat ovat matalat.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri/ vaniljajauhe ja vesi. Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi jääkaappiin tai pakastimeen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.

Sulata ensin maitosuklaa mikrossa lautasella ja heti sen jälkeen valkoinen suklaa omalla lautasellaan. Laita valkosuklaa muovipussiin. Levitä maitosuklaa kreemin päälle. Leikkaa valkoisen suklaan pussin kulmaan pieni reikä ja pursota valkosuklaa raidoiksi maitosuklaan päälle ennen kuin maitosuklaa ehtii kovettua. Marmorointikuvion saat, kun vedät coctailtikulla kevyesti poikittain valkosuklaa raitojen yli edestakaisin. Peltiä pari kertaa pöytää vasten kopauttamalla pinta siliää.

Laita piirakka jääkaappiin jotta suklaa jähmettyy. Leikkaa paloiksi heti, kun suklaa on jähmettynyt. Leikkaamisessa kannattaa käyttää isoa terävää veistä. Leikkaa epätasaiset reunat ensin pois, jotta saat siistejä paloja. Veitsi kannattaa myös huuhdetta kuuman veden alla ja pyyhkäistä kuivaksi joka leikkuupinnan leikkuun jälkeen, jotta leikkuukohdat pysyvät siistinä.  Jos suklaa pääsee täysin kovettumaan leikkaaminen on hankalaa ja suklaa lohkeaa rumiksi laatoiksi.

Suklaa on juuri levitetty




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti