Olen erittäin makean perso. Se tuskin on jäänyt huomaamatta keneltäkään minut paremmin tuntevalta... Sipsit on sitten toinen suuri paheeni. Etsiskelin jo jonkin aikaa netin ihmeellisestä maailmasta helppoa ja hyvää reseptiä tehdä itse perunalastuja. Kuin tilauksesta pari päivää sitten Pullahiiri julkaisi mainiossa blogissaan
Pullahiiren leivontanurkka tämän reseptin. Riensin oikopäätä kokeilemaan tätä ohjetta ja näistä tuli kyllä hyviä, nam! Ohje on helppo ja tarveaineksiakin on vain kolme. Juustohöylällä perunoiden siivutus sujuu hyvin. Kokeilin myös raastinraudan siivutusominaisuutta, mutta lopputuloksena oli vain haavoilla olevat sormet. Perunoita en kuorinut joten näistä tuli maalaisperunalastuja.
Itsetehdyt perunalastut – Homemade potato chips
4 isoa perunaa
noin 1 litra öljyä (esimerkiksi rypsiöljy)
2 rkl suolaa
(vettä)
Pese perunat kunnolla.
Siivuta perunat ohuiksi lastuiksi. Laita lastut likoon kylmän veteen (noin 1
litra), johon on sekoitettu noin 2 rkl suolaa. Anna perunalastujen olla vedessä
noin puolisen tuntia. Levitä lastut talouspaperin päälle ja paina päälle toinen
talouspaperi. Painele perunalastut kuiviksi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa noin 170
asteiseksi. Paista lastut noin neljässä erässä valmiiksi. Kun perunoiden väri
alkaa muuttua kullan värisiksi, on ne valmiita. Nosta reikäkauhalla
talouspaperin päälle valumaan. Tarvittaessa lisää vielä hieman suolaa.
|
Lastut paistumassa öljyssä. Värin täytyy muuttua hieman kullanruskeaksi jotta lastuista tulee rapeita. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti